02/02-2012 Hundredevis af skarver tømmer Gudenåen ved Åstedbro


Der er de seneste 2-3 dage nu observeret op imod 300 skarver, der cruiser op og ned langs Gudenåen ved Åstedbro.
Som vinteren sætter ind finder disse store fugleflokke masser af stallling, ørred og skaller i dette dejlige fiskevand.


 

De gør 100% rent bord, har elfiske undersøgelser af bestandene før og efter streng vinter og skarv besøg tidligere vist. Undersøgelserne blev foretaget af DTU Aqua for to år siden.
Fuglen har en ufattelig appetit  - og om vinteren kræver en voksen skarv 7-800 gram fisk hver dag for at holde propellen i sving.
Den danske skarvbestand udgør nu næsten 15% af alle skarv i hele Europa.

 

Se rapport fra Laurits Flowbinner

 

 

Færøsk opskrift til stegt skarv fra Maduniversitetet - hvis du kommer i nærkontakt med en skarv:
INGREDIENSER

til 3-4 voksne
Prøv denne Færøske opskrift
1 Skarv ( Ung skarv er bedst )
Røget flesk
Salt og Peber
Stege margarine
kogt vand

FREMGANGSMÅDE

Du tager skarven og hænger den ude i 1-3 døgn det kommer an på hvor varmt det er ude - hold øje med fuglene mens de hænger (du kan skrælle den med samme om du bedst kan lide det - væk med indvolde, fjer, skind og hovede )
siden skræller du skarven ( flår skindet af og tager indvoldene ud ) siden skyller du den godt ind & udvendig
siden tar du og snitter i bryst og lår og stikker røget flæsk ind i kødet det giver en meget god smag til kød og sovsen strøg godt med salt og peber
siden kommer du margarine i en gryde og braser du kødet på begge sider til det er godt brunt men ikke brændt
når dette er gjort så kommer du kogende vand over så kødet står under i vand lad dette koge i 1 ½ time
så tager du kødet op af gryden i et ovnfast fad og ind i ovnen mens du laver sovsen
Sovs :
Brug skyen fra kødet og jævn sovsen ud med mel og mælk ikke vand da vand stjæler kraften fra skyen
aldrig brug vand til jævning af sovs
bliver sovsen for tyk så kan du tynde den med lagen fra kartoflerne men kun lidt ad gangen
smag den til med salt og peber

SERVERING

Server med hvide og brune kartofler samt rødkål God appetit
PS: Skarven er fredet, men man kan få tilladelse af myndighederne til bestandsregulering, og pt gives disse tilladelser, men ikke mange søger:
Vil I på jagt ved Åstedbro, er vores lodsejer med på den - kontakt kasseren.
Der er givet tilladelse til regulering af skarverne i februar måned 2012 - idet man anser den for skadevoldende vildt. Der må skydes 25 stk. Bestanden er vokset de seneste år med 10-15% og anslåes idag at være på 45.000 stk.
BNL

Seneste Nyheder



16/04-14 Nye mindstemål
08/04-14 Laksepremiere d. 19 April
20/03-14 Guidet tur til Mariager Fjord
29/01-14 Nye laksekvoter for 2014
09/01-14 Intet fiskeri på Ravnsø.
09/01-14 Nye kontingentsatser 2014
08/12-13 Andespil d. 12 dec
05/12-13 ANDESPIL AFLYST!
13/11-13 Generalforsamling og Julebanko!
01/10-13 Hvor er de sidste?
16/09-13 Rekord præmier til Ørneredekonkurrencen
09/09-13 Ørneredekonkurrence 2013
15/07-13 Højsæson for makrel
23/05-13 Sandart Festival 2013
11/04-13 Skjern Å premiere!
09/04-13 Guidet tur i Mariager Fjord
21/03-13 Store medlemsrabatter hos DSF
21/03-13 Tag med DSF på laksetur
06/01-13 Havørred præmiere Giberå 16.01 kl. 09.00
24/12-12 Glædelig JUL
04/12-12 JULEBANKO 6.12 NYMØLLE
27/10-12 TILBUD til ALF medlemmer
25/10-12 Masser af springende laks ved Gram slot
30/09-12 Ørnerede konkurrencen 2012
16/09-12 Årets KYSTFISKEKONKURRENCE 30/9

Hjemmeside udviklet af Troels Holstein Kaa